Installatie Verantwoordelijke & Werk Verantwoordelijke voor uw elektrische aansluiting
info@energie-infra.nl

Aansluitservice

Welke netaansluiting heb jij nodig?

Er zijn heel wat verschillende manieren om netaansluitingen te realiseren. Termen als MLOA, GDS, cable pooling en directe lijn zijn termen die passen in de “netbeheerderstaal”. Maar wat wordt ermee bedoeld en welke aansluiting kan ik het beste toepassen voor mijn activiteit?.

Energie & Infra Nederland heeft een specifieke tak voor het aanvragen van de netaansluiting. Wij hebben uitgebreide kennis over alle soorten netaansluitingen, maar ook de configuraties daarop, zoals de genoemde: MLOA, GDS, cable pooling en directe lijn etc.

Naast het helpen bij de juiste keuze voor je netaansluiting regelt Energie & Infra Nederland alles, ook het papierwerk, dat er bij een nieuwe netaansluiting komt kijken.

Netaansluitingen voor (particuliere) woningen

aansluitservice-woning-particulier

De meeste woningen hebben een aansluiting die minder of gelijk is aan 3×80 Ampère. Om hier een aansluiting voor te regelen heb je maar twee dingen nodig, namelijk een aansluiting en een energieleverancier. De aansluiting is de fysieke installatie waar jouw elektrische installaties op kunnen worden aangesloten. Energieleveranciers kun je zelf eenvoudig online vergelijken op een websites als Independer

Energie & Infra Nederland kan je helpen bij de aanvraag van de aansluiting, maar voor (particuliere) woningen is het relatief eenvoudig zelf te regelen via mijnaansluiting.nl. Na het aanmaken van een profiel kun je inloggen en een nieuwe aanvraag starten. Op mijnaansluiting.nl/aanvraagproces  staat het aanvraag proces duidelijk uitgelegd.

Netaansluitingen voor kleine kantoorpanden

aansluitservice-kleine-kantoorpanden

Hoewel kantoorpanden vaak hogere energiebehoeftes hebben vallen de meeste kantoorpanden ook onder een aansluiting van minder of gelijk aan 3×80 Ampère. Hier heb je dus voor je netaansluiting alleen de aansluiting zelf en een energieleverancier nodig. Ook voor zakelijke netaansluitingen voor je kantoorpand kunnen we bij Energie & Infra Nederland je helpen met onze netaansluiting service, of je regelt het zelf via mijnaansluiting.nl

Netaansluiting voor grote kantoorpanden

netaansluiting-grote-kantoorpanden

Heeft je kantoorpand een energiebehoefte die groter is dan 3×80 Ampère? Voor aansluitingen tussen de 3×100 Ampère en 3×250 Ampère komen er meer dingen kijken. Naast de aansluiting en de energieleverancier heb je ook specifiek een energiecontract, een energieleveringscontract én een contract met een meetbedrijf nodig. Deze aanvraag is dus net wat ingewikkelder en met de aansluitservice van Energie & Infra Nederland kunnen we je hier bij helpen.

Netaansluiting voor Windmolens

windmolens-net-aansluiting

Windmolens wekken een behoorlijke hoeveelheid energie op. Met standaard aansluitingen is dat niet meer mogelijk. Hiervoor zal een inkoopruimte (ook wel transformatorstation) moeten komen.

Voor aansluitingen > 1MVA en < 2MVA is opgebouwd uit een hogere spanning (> 1000V).

Voor aansluitingen > 2MVA en <10MVA is ook opgebouwd uit een hogere spanning (> 1000V). Echter zijn dit niet gereguleerde aansluitingen.

Hierbij wordt het zeker interessant om met u mee te kijken of een MLOA, GDS enz. een interessante oplossing kan zijn.

Netaansluiting voor Zonnepanelen

zonnepanelen-net-aansluiting

Zonnepanelen wekken een behoorlijke hoeveelheid energie op. Met standaard aansluitingen is dat veelal niet meer mogelijk. Hiervoor zal een inkoopruimte (ook wel transformatorstation) moeten komen.

Voor aansluitingen > 1MVA en < 2MVA is opgebouwd uit een hogere spanning (>

Voor aansluitingen > 2MVA en <10MVA is ook opgebouwd uit een hogere spanning (> 1000V). Echter zijn dit niet gereguleerde aansluitingen.

Hierbij wordt het zeker interessant om met u mee te kijken of een MLOA, GDS enz. een interessante oplossing kan zijn.

Wilt u ook vrijblijvend informatie over uw elektrische aansluiting?

Neem dan direct contact op met onze specialist
Neem contact op