Installatie Verantwoordelijke & Werk Verantwoordelijke voor uw elektrische aansluiting
info@energie-infra.nl

De knip – Wie is verantwoordelijk voor de elektrische installatie?

Bij grote installaties, zoals van windmolenparken, wordt er veel energie opgewekt. Een standaard aansluiting is dan ook niet meer voldoende. Installaties tussen de 1 en 2 Mega Volt Ampère zijn opgebouwd uit een spanning hoger dan 1000 Volt en vallen dus onder ‘hoogspanning’. In dit geval is er een transformatiestation nodig waar de installatie van het netbeheer gekoppeld wordt aan de installatie van de eigenaar. Jouw installatie dus.

De knip

In het transformatiestation of een inkoopstation is er een heel duidelijk punt waar de installatie van de één wordt gekoppeld aan de ander. Dit punt wordt ook wel de knip genoemd. Het is een belangrijk punt, omdat ook precies hier de verantwoordelijkheid over de installatie en daarmee het beheer én het onderhoud over gaat van de netbeheerder naar jou. Alle wettelijke eisen, zoals beschreven in de Arbo-wet , zijn dan ook vanaf dat moment voor jou als eigenaar. Waarbij een gecertificeerde werk en installatie verantwoordelijke plots heel belangrijk wordt. De verantwoordelijkheid van de installatie nemen wij graag van u over. Energie & Infra Nederland treedt dan voor u op als installatieverantwoordelijke en voert voor u de bedrijfstelling uit en neemt het beheer en het onderhoud van u over.

De gevolgen van slechte installatie en onderhoud

De gevolgen van een installatie van ondeugdelijke kwaliteit en slecht onderhoud aan elektrische installaties kunnen verergeren; schade aan uw installatie, letsel aan personen en/of schade aan gebouwen zijn niet ondenkbaar. Wij helpen je graag om je installatie op peil te houden en te corrigeren.

Al 25 jaar ervaring

Energie Infra Nederland heeft al 25 jaar ervaring op het gebied van installatie, onderhoud en beheer van elektrische hoog en laagspanning installaties. Ook helpen we je graag bij het aanvraag en regelproces en kun je bij ons terecht voor projectbegeleiding en consultancy.

de-knip-transformator-verantwoordelijkheid

Wilt u ook vrijblijvend informatie over uw elektrische aansluiting?

Neem dan direct contact op met onze specialist
Neem contact op