Installatie Verantwoordelijke & Werk Verantwoordelijke voor uw elektrische aansluiting
info@energie-infra.nl

Samenwerking Energie & Infra NL met Elektrys

Met een groeiende vraag naar onze inzet zijn we trots op het feit dat we kunnen melden dat Energie & Infra Nederland een samenwerking heeft gesloten met Elektrys uit Groningen.

Installatieverantwoordelijkheid

Als eigenaar van een elektrotechnische installatie (laag-, midden- en hoogspanning) bent u volgens de Arbowet verantwoordelijk voor een veilige bedrijfsvoering van uw elektrische installatie op uw terrein. 

Energie & Infra kan deze zorg uit handen nemen en fungeren als installatieverantwoordelijke voor uw elektrische energievoorziening van uw wind- en zonneparken.

Verschillende bedrijven weten de ons al te vinden. Voor hen maken we klant specifieke afspraken over de wijze van het invullen van de verantwoordelijkheid binnen hun organisatie/installatie. Energie & Infra beheert op deze wijze al verschillende parken in Nederland en in een enkel geval  ook in België en Duitsland.

Werkwijze

Het beheer van de installatieverantwoordelijkheid begint met een intake- en opname op locatie. Tijdens deze eerste fase krijgt de opdrachtgever en wij een goed beeld van de installatie en organisatie. Deze eerste fase ronden wij altijd af met een evaluatie gesprek en advies rapport. 

De tweede fase is het implementeren van Installatieverantwoordelijkheid binnen de organisatie. Dit doen wij onder anderen door het opstellen van een elektrotechnische beheersplan. 

Invulling van installatieverantwoordelijkheid vraagt om gedegen kennis en ervaring. 

Samenwerking

Elektrys is net als Energie & Infra Nederland actief als Installatieverantwoordelijke bij verschillende bedrijven waaronder bedrijven in de Zon- en Windenergie. Hiernaast verzorgt Elektrys projectmanagement, consultancy en engineering voor zijn opdrachtgevers.  

Elektrys met zijn brede en diepe ervaring op het gebied van energietechniek en zijn geografisch ligging wordt door de samenwerking een goede efficiëntie bijdrage aan Energie & Infra Nederland.

In de samenwerking hebben we de werkprocessen op elkaar afgestemd. Hierdoor wordt een uniforme werkwijze aangeboden.

De rapportage wordt nu ook uniformer waardoor de klant een geüniformeerde rapportage van ons mag verwachten.

Met deze samenwerking werken beide bedrijven met een kleiner een daardoor efficiënter werkgebied en daarmee wordt ook een lagere CO2 belasting gerealiseerd.

Fotobron: Eurus Energy